Kitap

Anne İşi Çözümler (2016)

Anne İşi Çözümler

Anne İşi Çözümler

Peş peşe kitap okumama rağmen bir türlü buraya aktarma fırsatım olmamıştı. İlk iş Nur Eda Kasap Süslü’nün “Anne İşi Çözümler” kitabını yazmak oldu. Ağustos 2016’da ilk basıma giren kitap, anne olmanın zorluklarını, komikliklerini ve deliliklerini anlatıyor. Hayygrup Yayıncılık’tan çıkan 200 sayfalık bu eseri okumak hayli zevkliydi.

Bir çocuk annesi Nur Eda Kasap Süslü, öğrenci koçluğu yapmaktadır. Kitapta içindekiler bölümü olmasa da kısaca kaleme alınan terimleri, olayları, hikaye ve tavsiyeleri özetlemek istiyorum.

Nur Eda Kasap Süslü, kitabın başlangıcında anne ve baba benliğini, anne ve babanın bebeklere yaklaşımını bilimsel olarak ele alıyor. Gebelikte yaşadıklarını, doğum sonrası başına gelen zorluk ve komiklikleri hem bir birey olarak hem de anne kimliğiyle anlatıyor. Aslında ilk kez anne olanların çoğuna gelen şeyleri dile getiriyor. Bu da başınıza gelenlerin sadece sizin tarafınızdan tecrübe edilmediğini gösteriyor ve içinizi rahatlatıyor. Bebek bakıcısı ararken nelere dikkat edilmesi gerektiğini, çocuklarla iletişim kurarken yapılan hataları ve yapılmaması gerekenleri, her annenin mutlaka çektiği sıkıntıların başında olan emzirmeyi, “hassas” olan ve ağlamayı daha çok tercih eden bir bebeğin annesi olmayı, tuvalet eğitimini, ana okulu maceralarını ve ana okulundaki velileri, annelerin en yakın dostu “stres” gibi pek çok konuyu gayet sade ve anlaşılır bir dille, gülümseten cümlelerle kaleme döküyor. Başından geçenleri anlatırken aslında o kadar güzel tavsiyelerde bulunuyor ki kafanızın bir köşesine kaydetmeden edemiyorsunuz.

Kitabın sonunda ise tecrübeli annelere sorduğu soruların yanıtları yer alıyor. Sadece yazarın değil, bazılarını sosyal medyadan tanıdığımız tecrübeli annelerin de hikayelerini dinleyerek bilgi edinebiliyorsunuz.

Anne İşi Çözümler, annelerin okurken nefes alabileceği, annelere hem bilgi katan hem de yalnız olmadığını hissettiren kitaplardan. Yoğun bilimsel terimler, olaylar anlatılmadığı için de sayfalar hızlıca ilerleyebiliyor.

Yazar hakkında

sinemaseveranne

Yorum Bırak